welkom bij Health by Riet
 
homepaginanatuurgeneeswijzevoedingstherapieafslankprogrammabiorelaxatiecontacteer ons
 

 

Untitled Document

Natuurgeneeswijze

Natuur

Ziekte is een symptoom van onevenwicht. De fysiologie van je lichaam streeft steeds naar evenwicht; dit wordt het ‘zelfgenezend mechanisme’ genoemd. Wanneer dit systeem echter uitgeput geraakt, geeft het signalen dat er iets moet veranderd worden. Dit kan zowel op mentaal als fysiek vlak zijn. Meestal weten we dit (onderbewust) wel, maar vinden we de moed niet om dit aan te pakken. 

Je kan bewust kiezen voor een gezondere levensstijl !

De natuurgeneeswijze combineert diverse technieken om het evenwicht te herstellen en zo het zelfgenezend mechanisme te stimuleren.

  • Voedingstherapie en reinigingskuren garanderen een fysieke en mentale opkikker en resulteren eveneens in gewichtsverlies. Ze worden o.a. ingezet bij problemen aan de lever, spijsverteringsmoeilijkheden, huiduitslag, reuma, vermoeidheid, depressie.

   
  • Dieptemassages verbeteren de orgaan- of systeemwerking van o.a. lever, nieren, longen, maag-darm kanaal. Ze maken je weer energieker.
  • Preventieve lymfedrainage (methode Dr Vodder) verzekert een beter resultaat door snellere afvoer van de afvalstoffen (toxines).
  • Voedingssupplementen, Bachbloesems of Fytotherapie herstellen en/of ondersteunen de werking van diverse organen en werken in op het persoonlijkheidsbeeld en de gemoedstoestand van de cliënt.
  • Biorelaxatie. Door ontspannings- en ademhalingstechnieken en concentratieoefeningen lichaam en geest weer leren ontspannen en stress leren beheersen. Een ontspannen persoon heeft meer veerkracht en kan bijgevolg bewuster en met meer zelfvertrouwen in het leven staan. 

Werkwijze

  • Anamnese (vraaggesprek) geeft inzicht in de problematiek.
  • Er wordt steeds een verband gelegd tussen de persoonlijkheid en de klachten van de cliënt, om tot een individuele aanpak te komen.  De gezondheidsbegeleider hanteert het model van de 4 elementen : vuur – aarde – water – lucht.  Dit verschaft een helder inzicht in de dynamiek van de persoonlijkheid en stimuleert de persoonlijkheidsgroei.
  • Doelstelling van de therapie
  • Opmaak van het behandelingsplan
  • Evaluatie en bijsturen.

Om tekorten vast te stellen, kunnen bloed- of urinetesten gevraagd worden bij een arts. Een positieve houding, een goed overleg met de Gezondheidsbegeleider en steun van de directe omgeving, vergroten uiteraard de kans op slagen.

 

 
  Twizted Imagebuilding - reputation consultants